Groeien in Hersenwerk HersenwerkSnuffels maart 2023Als je iets heel graag doet, wil je er vaak meer van. Als je iets goed kunt, wil je er vaak beter in worden. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen dagen we onszelf best wel uit om te groeien. Meer, beter, mooier, lekkerder… zolang het op een relaxte manier gaat is het ook ronduit inspirerend!

Mensen zijn in staat de mooiste dingen te bedenken. Vaak gaat dit gepaard met ideeën en verwachtingen over hoe het in de praktijk zal uitpakken. Op het moment dat het een uitdaging voor onszelf betreft, is het helemaal oké om lekker los te gaan met experimenteren. Als je dan ‘onderuit’ gaat omdat de uitwerking niet klopt met je verwachtingen heb je tenslotte alleen jezelf ermee. Bedenk je iets voor je dier, dan is afstemming een must.

Als je iets nieuws wilt aanbieden aan je dier, of het nu om materialen of een bepaalde vaardigheid gaat, is het zaak dat je je dier als uitgangspunt neemt. Jouw dier bepaalt wat er mogelijk is. Maar ook wat er leuk en passend is. Jouw inschattingsvermogen vooraf en observatie skills voor, tijdens en achteraf, zijn bepalend voor het succes én het plezier bij je dier.

Binnen Hersenwerk kun je alle kanten op met dit gegeven. Je kunt combineren en variëren met materiaal, voer en geur. Alles is aan te passen en in alles kun je jezelf en je dier weer ‘stretchen’ in de beleving en de ervaring. De kunst is het zo aan te bieden dat het past bij je dier, bij diens tempo en voorkeuren. Want verandering is alleen fijn als het ook past bij waar je dier behoefte aan heeft.

Groeien in Hersenwerk