Heb jij goede voornemens?

Onze top 3 van goede voornemens delen we graag met je en we koppelen het gelijk aan het samenleven met onze hond(en).

  1. Samen actief zijn met echte aandacht
  2. Samen ‘zijn’
  3. Verdiepen in behoeftes van onze hond(en)

Samen actief zijn met echte aandacht

Hoe vaak staan we niet op de automatische piloot bij het uitlaten van onze hond(en)? Hoe vaak bieden we actie aan even snel tussen onze andere werkzaamheden/verplichtingen door. Of zijn we tijdens de activiteit aan het bellen, appen, lezen op onze mobiele telefoon. Het is heel menselijk, maar niet wenselijk. Ons voornemen is om elke activiteit bewust aan te bieden, met aandacht voor wat er is en met oog voor onze hond(en). Voor Hersenwerk plannen we dagelijks of een paar keer per week een sessie en gaan daar dan ook echt ‘samen’ van genieten!

Samen ‘zijn’

Samen actief zijn is belangrijk, maar dagelijks samen in rust of in elkaars nabijheid je eigen ding doen is net zo belangrijk. Aanwezig zijn, letterlijk en figuurlijk, dat is samen ‘zijn’. Niks moeten, niks van elkaar vragen, niets verwachten, alleen maar genieten van elkaars aanwezigheid. Het klinkt zo simpel, maar het is echt een uitdaging om dit ook ‘mindfull’ te doen, dus wij gaan die uitdaging aan in 2022. Doe je mee?

Verdiepen in behoeften

Dit derde voornemen is eigenlijk de basis voor 1 en 2, want als jij weet waar jouw hond behoefte aan heeft kun je hieraan tegemoet komen zowel in actie als in rust. We gaan zo makkelijk uit van wat wij denken dat goed is voor onze hond(en), maar dat doen we met ons menselijke brein. Hoe goed bedoeld ook, de kans dat we toch anders kijken is groot. Met Hersenwerk kun je met het uitzoeken van materialen vanuit rust (voornemen 2) al heel veel ontdekken over de behoeften van jouw hond. Tijdens het aanbieden van Hersenwerk (voornemen 1) ontdek je voorkeuren in materiaal, technieken en Hersenwerkstijl. Die kennis kun je meenemen in alle facetten van jullie leven samen. Door met een open blik te kijken zie je jouw hond beter zoals hij is en kun je hem nog meer geven wat hij nodig heeft.

Marleen van Baal
Eigenaar Hersenwerk voor Dieren

Blog uit de HersenwerkSnuffels van januari 2022. Wil je ook de HersenwerkSnuffels als eerste lezen? Meld je dan hier aan!

Heb jij goede voornemens? Wij wel!