HersenwerkSnuffels september 2022 - dierenNa een hele warme zomer met ongetwijfeld heel veel lekker luieren, stappen we met z’n allen weer het ‘gewone leven’ in. Dit is niet alleen schakelen voor ons maar ook voor onze dieren. We moeten samen weer in het gareel.

De kans dat het omschakelen niet helemaal soepel gaat is best groot. Van relaxt en ontspannen naar verplichtingen en aanstaan. Het vergt een andere mindset en een heel andere focus. In deze omschakeling zijn we vooral met onszelf bezig, wat heel logisch is, maar waar onze dieren behoorlijk last van kunnen hebben.

Onze dieren zijn van ons afhankelijk voor hun dagelijkse verzorging en hun welbevinden. Als wij niet echt aangesloten zijn op het hier en nu, ervaren onze dieren ongemak. Onze verstrooide gedachten, onze plotselinge druk van tijd en ‘moeten’, en de hieraan vaak gekoppelde geprikkelde reacties, bezorgen onrust. Je er bewust van zijn helpt al een heleboel, maar nog fijner is als je ook daadwerkelijk actie onderneemt om het ongemak te verminderen en, nog beter, te voorkomen.

Mijn gouden Hersenwerk tips, die ik hieronder zal toelichten, geven je de handvatten die je nodig hebt om deze omschakeling van zomerse vrijheid naar het vaste ritme soepel te laten verlopen.

Mijn eerste tip is om een weekplanning te maken waarin je heel duidelijk de verzorgtijden van je dier meeneemt. Niet alleen de noodzakelijke zorg, maar ook quality time. Je zet hiermee jouw dier op de plek in je leven die hij verdient. Geen sluitpost, maar een volwaardige huisgenoot die oprechte aandacht krijgt.

Als tweede daag ik je uit je te laten inspireren door alle stappenplannen en tips die we vanuit Hersenwerk voor dieren gratis met je delen. We hebben naast de maandelijkse HersenwerkSnuffels ook onze social media kanalen waarop we meerdere keren per week ideeën aanbieden. Je hebt hiermee altijd genoeg inspiratie om lekker aan de slag te gaan met Hersenwerk.

De derde gouden tip: zorg dat Hersenwerkmateriaal en lekkers binnen handbereik zijn. Maak een aparte kast of bak met daarin ‘the most favorites’ van jouw maatje. Doe er een bakje met lekkers alvast bij. Doordat alles al bij elkaar ligt, kun je per direct aan de slag en heb je geen enkel excuus om een Hersenwerk sessie over te slaan.

Vind je het lastig om toch aan de slag te gaan? Loop dan eens naar de kast of  bak, rammel met de doos met voertjes en kijk naar jouw dier. Grote kans dat hij verwachtingsvol naar je toe komt met een onweerstaanbare snoet die jou per direct doet smelten. Zie je dier echt en je twijfelt geen moment meer: dit is jullie quality time!

Extra fijn is dat je met deze tips niet alleen een heerlijk Hersenwerk voor je dier creëert, maar ook voor jezelf! Hersenwerk doe je samen. Hersenwerk is fun. Hersenwerk ontspant. Hersenwerk geeft jou en je dier een fijne time-out en laat dát nu enorm helpend zijn bij het wennen aan het terugkeren in het gareel van het leven na de vakantie periode. Voor je dier én voor jou!

In het gareel