Als ik de tijd had, zou ik….. Wat vul jij in als antwoord?
Tijd bepaalt ons leven. Er is altijd tijd te kort, we hebben zoveel te doen. We moeten de klok in de gaten houden, want we hebben afspraken. We moeten opschieten, anders loopt de planning mis. Onze manier van met tijd omgaan, zorgt ervoor dat we enorm kunnen uitkijken naar ‘vrije tijd’. En terecht!

Tijd is schaars, dus natuurlijk willen we meer tijd. Maar wat blijkt? Als we meer tijd hebben, gaan we daar niet altijd slim mee om. Vaak gaan we dan ‘nog even snel’ iets doen dat ‘moet’ of ‘hoort’. En voor we het weten, is de extra tijd alweer tussen onze vingers door geglipt. Zo zonde!

Met de zomer voor de deur hebben de meeste van ons vrije tijd. Tijd om niets te doen of juist dat te doen waar je anders niet aan toe komt. Daarom mijn vraag aan het begin van deze tekst: wat zou jij doen als je tijd genoeg hebt? En maak je bewuste keuzes of zie je wel wat er gebeurt?

Een andere vraag die ik je graag wil stellen: wat zou jouw díer doen met jouw extra tijd? Waar zou jouw dier voor kiezen als hij mocht beslissen over jouw vrije tijd?

Ik denk dat je het antwoord wel kunt raden: jouw dier zou heel graag meer tijd met jou doorbrengen. Met échte aandacht van jou. Niet in volle actie, maar vanuit rust, in verbinding, afgestemd op elkaar. Dat er daadwerkelijk quality-time is, waarbij er geen klok regeert of andere zaken aandacht vragen.

Hoe gaaf zou het zijn als jij de komende periode bewust kiest om een deel van je vrije tijd te reserveren voor Hersenwerk met je dier. Samen in gesprek, materialen ontdekken, technieken uitproberen, vanuit rust. Samen op een paar vierkante meter.

We wensen je een mooie zomer, samen met je dier(en) en veel waardevolle vrije tijd.

Waardevolle vrije tijd