Blog Watersnuffelen HersenwerkSnuffels juni 2023Met warm weer willen we graag verkoeling voor onze dieren. Lekker afkoelen met water is dan een vanzelfsprekende gedachte. Maar is dat wel zo? Misschien voor jou wel, maar geldt dit ook voor jouw dier? Door eerst te observeren en dan pas te handelen, kun je dit ontdekken.

Net als bij mensen zijn er onder onze dieren liefhebbers, grote fans, pootje-baders en zij-die-niet-nat-willen-worden. Er vanuit gaan dat jouw dier dol is op water, is dus iets te snel besloten. Dat jij vindt dat jouw dier moet afkoelen in of met water, is ronduit veel te kort door de bocht. Als je jouw dier de keuze geeft, krijg je vanzelf het juiste antwoord.

Het allermooiste is als je zóveel opties aanbiedt, dat jouw dier kan ‘watersnuffelen’. Hij kan dan op zijn eigen tempo oriënteren en vervolgens kiezen of hij er wel of niet iets mee doet. Door los te laten wat jij in je hoofd hebt, geef je je dier alle regelruimte. Heerlijk! Dan hoeft hij niets, maar mag hij alles. En jij? Jij kunt op jouw manier afkoelen, met of zonder water, en erop vertrouwen dat jouw dier doet wat hij het fijnste vindt.

In deze HersenwerkSnuffels vind je allerlei tips rondom water en Hersenwerk in alle varianten!

WaterSnuffelen